At introducere din adhd for andre

Sådan introducerer du ADD/ADHD til andre


Det er ikke altid let at fortælle, hvordan ADD/ADHD’en har indflydelse på, og påvirker os i dagligdagen. Mennesker med ADD/ADHD er lige så forskellige som alle andre – de har bare nogle fælles træk.

Jeg har flere gange oplevet at blive spurgt, og når jeg så står i situationen synes jeg det er svært at forklare det ordentligt. Symptomerne omfatter bl.a. manglende/dårlige organisationsevner eller manglende evne til at koncentrere sig. Det kan også være at man nemt bliver distraheret, hyperaktivitet, og impulsivitet. Det er dog ikke sådan, at alle med ADD/ADHD har disse symptomer. De varierer fra person til person, og symptomerne har også en tendens til at ændre sig med alderen.

For lettere at kunne forklare det til udenforstående, har jeg lavet en en afkrydsningsliste, som er udviklet til de mindre børn. Den gør det lettere for omgivelserne, f.eks. skolen, klasselæreren, SFO, fritidsklubben, miniklubben eller lign., at forstå, hvordan netop dit barn er påvirket af sin ADD/ADHD. Du finder listen herunder:

PDF’en kan du downloade lige her: